Zelf investeren

Financieren verbeteringen eigen huis

Huiseigenaren kunnen relatief voordelig investeren in energiebesparing, omdat de rente voor leningen die gebruikt worden voor verbetering van de woning, aftrekbaar zijn van de belasting. De Groene hypotheek is speciaal gericht op woningverbetering die leidt tot energiebesparing. Lees meer op Financieren verbetering eigen woning.

Financieren verbeteringen huurhuis
Ook voor huurders kan het aantrekkelijk zijn om geld te investeren in de woning, als de energierekening daardoor omlaag gaat. Huurders mogen hun woning aanpassen als de verhuurbaarheid en de waarde van het huis daarbij gelijk blijven of stijgen. Voor grote veranderingen is wel toestemming nodig van de verhuurder. Lees meer op Financiering verbeteren huurwoning.

Meer informatie

Nieuwsgierig welke maatregelen de grootste energiebesparing opleveren? Op www.energielastenverlager.nl krijgt u advies op basis van uw woonsituatie.

Subsidie aanvragen of een financiering regelen?
www.energiesubsidiewijzer.nl wijst u  de weg.

Ziet u op tegen het gedoe rond energiebesparende maatregelen, of vraagt u zich af hoe dat financieel moet? De Stichting Meer Met Minder geeft praktische tips: van advies tot en met een zuiniger huis. www.meermetminder.nl