Duurzaam Buurten!

Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Wie energie bespaart helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee: u bespaart op uw gas- en elektriciteitsrekening. Hier de belangrijkste tips op een rij.

Daarom energie besparen

Het klimaat verandert, de gemiddelde temperatuur op aarde stijgt. Dat komt voornamelijk door de toegenomen concentratie van broeikasgassen, zoals koolstofdioxide (CO2). CO2 ontstaat bij de verbranding van olie, gas en kolen, in bijvoorbeeld energiecentrales en het verkeer. Maar menselijke activiteiten zorgen voor meer milieuproblemen, zoals vervuiling, ontbossing en verdroging.

Door energie te besparen, helpt u zelf klimaat- en milieuproblemen tegengaan. Energiebesparing kan ook goed uitpakken voor uw portemonnee. Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks 3500 kilowattuur stroom en 1560 kubieke meter gas. Energie besparen kan uw gas- en elektriciteitsrekening flink verlagen. U vindt op deze site de belangrijkste tips.